Heerlijk molenbrood bij Bakkerij Bak’m

Molen de Oude Knegt zorgt voor heerlijk molenbrood bij Bakkerij Bak’m
Op woensdag is het authentieke molenbrood ‘de Oude Knegt’ in de broodmand te vinden bij Bakkerijwinkel Bak’m . Bak’m is een ambachtelijke bakkerij op het landgoed Duin en Bosch te Castricum. Op het molenbrood zijn ze super trots. Klanten komen er graag voor. Het molenbrood past goed binnen de visie van bakkerij Bak’m, waar ‘natuurlijk en met aandacht’ wordt gewerkt, voor de producten, de mensen die er werken, en de klanten waarvoor ze bakken en de natuur.

Het brood bestaat voor 50% uit biologische tarwe, afkomstig uit midden Duitsland, en 50% uit biologisch speltvolkoren, het zg. Kollenberg Spelt, geteeld op de zonnige flanken van de Limburgse heuvels. De leverancier van deze mooie graansoorten is De Vier Winden te Vragener. Bij de molen de Oude Knegt in Akersloot worden de graankorrels op windkracht vermalen tot prachtig meel. In alle opzichten een lokaal product, vertelt Dominique Omes, de ondernemer en broodbakker van Bak’m. Redelijk lokaal gezaaid en geoogst, lokaal gemalen en lokaal gebakken en gegeten.

Bij Bak’m wordt het molenbrood op ambachtelijke wijze gemaakt, met het meel van de Oude Knegt, water, een eigen desem en een beetje zeezout. Het molenbrood wordt op dinsdag voorbereid en op woensdag gebakken. Het wordt opgemaakt als een bol, het rijst ‘s nachts in een mandje en barst bij het bakken open op de knoop. Het molenbrood heeft een lekker knispertje. Dit komt doordat het meel op de steen wordt gemalen, met als gevolg meer gries in het meel.

Bak’m is een open winkelbakkerij waar je kunt zien hoe en door wie de producten worden gemaakt . Er wordt brood, koek, taart gebakken, op ambachtelijke wijze, met natuurlijke en zoveel mogelijk biologische grondstoffen. Bak’m is ook een sociale onderneming en biedt 8 leerwerkplekken aan voor mensen die dagbesteding volgen of stage lopen. Bak’m werkt daarbij nauw samen met Reakt, een organisatie die mensen met een psychische problematiek helpt om het leven op het gebied van wonen, werken en zorg weer op de rit te krijgen.

Bak’m doet graag zaken met De Oude Knegt omdat het een prachtig authentiek monument is en het als leverancier van lokaal gemalen meel past binnen de visie van Bak’m. Als gemeentelijk monument kan het ook alleen blijven draaien als er afnemers van het meel zijn. Het product is bovendien goed. Wat ook bijzonder is, is dat Dominique al meel kwam halen bij de molen de Oude Knegt toen ze alleen nog thuis bakte. De bezoekjes aan de Oude Knecht hebben de passie voor brood aan gewakkerd. En hebben er mede toe geleid dat ze in 2016 voor het bakkersvak heeft gekozen en in juli 2017 haar eigen winkelbakkerij Bak’m is gestart.

De bakkerswinkel is gevestigd aan de Oude Parklaan 119a te Castricum. Geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 07.30-17.00 uur.
Zie voor de website www.bakm.nl en facebook @bakkerswinkelbakm.