Landelijke Natuurwerkdag

ZA 2 NOV 10:00   -   ZA 2 NOV 2019 14:00

Landgoed Willibrordus doet mee aan de landelijke natuurwerkdag. Zaterdagochtend 2 november gaan we bloembolletjes, vaste planten en struiken planten. Soorten die voedsel, nestgelegenheid en schuilplaatsen bieden aan vogels, insecten en kleine zoogdieren. Vorig jaar hebben we tijdens de landelijke natuurwerkdag een bijenbosje geplant. In dit bosje staat onder andere de “vuilboom”. Deze inheemse struik bloeit bijna het hele bijenseizoen. En terwijl de bessen van een vorige bloei er nog steeds aan hangen, bloeit de vuilboom telkens weer opnieuw. Als u een vuilboom plant in uw tuin, doet u bijen en vogels zeker een plezier. Op 2 november gaan we in dit bijenbosje tweejarigen en vaste planten zaaien en planten we extra bloembolletjes.

Sinds 2017 wordt er gewerkt aan een bloemenlint aan de buitenrand van het Landgoed. Deze heeft afgelopen jaar prachtig in bloei gestaan. Kom vooral komend voorjaar eens langs om te kijken! In deze stroken met wilde planten, struiken en biologische bolletjes planten we nog meer bessen dragende struiken. Vooral ook struiken waar koolmezen en pimpelmezen van houden. Want mezen eten eikenprocessierupsen. Het landgoed heeft hier nog geen last van, maar met de vele eiken op het landgoed is het goed om alvast voorbereid te zijn. Om de kool- en pimpelmees aan te trekken zijn ook nestkastjes nodig. Daarom willen wij op 2 november ook mezenkastjes ophangen. Deze zijn gemaakt zijn door de GGZ-NHN houtwerkplaats van “Maatwerk” (centrum voor werk en ontwikkeling van GGZ NHN). U kunt ook een mezenkast adopteren, de kosten hiervan bedragen € 15,00. Wilt u meewerken? U bent van harte welkom.

De ontvangst met koffie/thee is op zaterdag 2 november om 10.00 in Theeschenkerij De Trog, Bullaan 4 Heiloo. Na een korte uitleg gaan we aan het werk en zijn dan rond 12 uur weer terug voor een heerlijk stuk appeltaart ter afsluiting. U kunt zich opgeven via dorien@de-buitenkans.org