Landgoed Willibrorduslezing

ZA 2 NOV 17:00   -   ZA 2 NOV 2019 19:00

Op 2 november om 17.00 uur vindt de 5de Landgoed Willibrorduslezing plaats in de Cultuurkoepel Heiloo. Het bestuur van Stichting Vrienden Cultuurkoepel Heiloo en het Willibrordus Genootschap heeft de eer dhr. Eppo van Nispen tot Sevenaer te mogen presenteren als spreker.

Eppo van Nispen tot Sevenaer is een veelgevraagd internationaal spreker en meedenker, vanwege de unieke verbindingen die hij weet te leggen tussen de digitale wereld en de menselijke maat. Daarnaast is hij gast in programma’s als DWDD. Hij is van oorsprong programmamaker.

De laatste jaren heeft van Nispen gewerkt aan zijn “maatschappelijke ding”, namelijk: de impact van digitalisering, met name op het gebied van informatievoorziening, met als missie de modernste bibliotheek ter wereld te bouwen, DOK in Delft. In 2008 werd DOK in een Amerikaans onderzoek uitgeroepen tot modernste bibliotheek ter wereld, en daarnaast door een vakjury tot “Beste bibliotheek van Nederland”. Van Nispen werd daarna directeur van de CPNB, de stichting die verantwoordelijk is voor grootste leescampagnes in Nederland zoals de Kinderboekenweek, de Boekenweek en Nederland leest.

Op dit moment is Eppo directeur van het Nationaal Institituut voor Beeld en Geluid, het state-of-the-art mediacultuur instituut van Nederland dat over een van de grootste datacollecties van ons land beschikt. Tevens is van Nispen voorzitter van de denktank “vermaatschappelijking van analytics”, kortweg: hoe als maatschappij om te gaan met Big Data. Gestuurd door zijn College van Wijzen (zijn 5 kinderen en vanuit de hemel zijn oma van 102+) probeert hij op een inspirerende wijze, met een lach en een traan, allerlei verbindingen te leggen tussen de wereld van nu en die van de toekomst, en hoe je daarin mee kan gaan zonder jezelf te verliezen.

Voor slechts € 2,50 koopt u een kaartje voor de lezing, inclusief een overheerlijke stamppot-maaltijd verzorgd door de Keuken met Karakter. Na afloop van de lezing vragen wij u een vrijwillige bijdrage te doen aan Stichting Vrienden Cultuurkoepel Heiloo.