Leeghwaterdagen 2019

7 april, 5 mei, 2 juni, 7 juli, 4 augustus, 1 september.

Elk jaar kunt u op de eerste zondag van de maanden april t/m september op ontdekkingsreis en op bezoek gaan bij de deelnemers van de Leeghwaterdag in de voortuin van Alkmaar.
Zij openen hun deuren voor het publiek. De meeste deelnemers zijn gratis toegankelijk, maar sommige vragen een bijdrage om de kosten te kunnen betalen. Dit is vermeld bij de individuele deelnemer.

De Leeghwaterdagen vallen altijd op de eerste zondag van de maand vanaf april t/m september 2019,derhalve gaat het om de volgende zondagen:
7 april, 5 mei, 2 juni, 7 juli, 4 augustus, 1 september. Er zijn thema’s gekoppeld aan deze dagen:
Zondag 7 april Verrukkelijk fietsen
Zondag 5 mei Thema Beleving
Zondag 2 juni Thema Techniek
Zondag 7 juli Thema Kunst
Zondag 4 augustus Thema erfgoed en historie
Zondag 1 september Muziek en cultuur

Zie voor meer informatie: http://www.leeghwaterdag.nl/

Er zijn 48 deelnemers in de het land van Leeghwater waar u gastvrij wordt ontvangen; van prachtige kerk tot brasserie, van atelier tot akkerbouwbedrijf, van kaasmakerij tot gemaal, van horlogemaker tot museum en beeldentuin. Zie de deelnemerslijst voor meer informatie. Bijzonder Leuke Plek Korenmolen de Otter is een van de deelnemers:
https://bijzonderleukeplekken.nl/plekken/korenmolen-de-otter/

De deelnemers zijn te herkennen aan de gele Land van Leeghwater vlag. In elke plaats van de gemeente Schermer is wat te beleven, in Driehuizen, Grootschermer, Oterleek, Schermerhorn, Stompetoren en Zuidschermer en ook in Graft. Noordeinde en de Rijp zijn deelnemers gesitueerd.

Meer informatie: http://www.leeghwaterdag.nl/