Oeral Kozakkenkoor

DI 24 DEC 20:15   -   DI 24 DEC 2019 23:00

OERAL KOZAKKENKOOR met ENSEMBLE UZORY

Om echt in de sfeer te komen brengt het Oeral Kozakkenkoor een traditioneel kerstconcert in Russische sfeer. Het gerenommeerde mannenkoor brengt u in kerststemming door het zingen van oude Russische en Oekraïense kerstliederen, afgewisseld met gezangen uit de Russisch-orthodoxe liturgie en folkloristische liederen uit het oude Rusland. Het koor staat onder leiding van de bekende Delftse televisiepresentator, musicoloog en pianist Gregor Bak. Muzikale begeleiding wordt verleend door het Oekraïense ensemble Uzory. Evenals voorgaande jaren is er kerstbrood, Glühwein en Kerstbal na!

FOLKLORISTISCH ENSEMBLE UZORY
Het folkloristisch ensemble Uzory is afkomstig uit de Oekraïense stad Mykolajiv. De zes leden van de groep zijn muzikale virtuozen die studeerden aan de conservatoria van Kiev en Odessa. Zij bespelen typische Russische en Oekraïense instrumenten zoals de domra, balalaika, bajan (Russische knopaccordeon), fluit en een variatie aan slaginstrumenten, die prachtig klinken in de Koepel.

Uzory wordt geprezen om het hoge niveau van de uitvoeringen en de hoge muzikale standaard. Het ensemble heeft behalve Russische en Oekraïense folkloremuziek ook klassieke muziek en jazz op het repertoire. Midden jaren negentig kwamen het Oeral Kozakkenkoor en Uzory met elkaar in contact toen het ensemble optredens gaf in Nederland. Sinds die tijd bestaat er een hechte samenwerking met deze Oekraïense groep.

OERAL KOZAKKENKOOR
In 1924 richtte de oud-kozak Andrej Scholuch in Parijs het Oeral Kozakkenkoor op. Dit koor boekte, met name in Duitsland, grote successen. Toen in 1974 het koor met uitsterven werd bedreigd blies Nicolaj Romanowitz Bessalov er in Nederland nieuw leven in. Alle rechten van het oorspronkelijke regiment werden officieel aan hem overgedragen door Andrej Scholuch zelf. Hierdoor is het Oeral Kozakkenkoor gerechtigd tot het voeren van het regimentswapen. Na het overlijden van Bessalov in 1978 en Scholuch in 1979 heeft het koor, steeds onder deskundige leiding en gesteund door bekwame adviseurs, de kwaliteit hoog gehouden. Het uit ca. 30 man bestaande koor heeft in binnen- en buitenland grote bekendheid en heeft verschillende radio- en televisieoptredens verzorgd. Het koor is regelmatig op tv te bewonderen en is inmiddels “wereldberoemd” door de Netflix-serie Fargo, waarin het koor te horen is in twee afleveringen.

Meer informatie: www.oeralkozakkenkoor.nl

Datum:
Kerstavond, 24 december 2019

Aanvang 20:15 uur
Toegang:
€ 19,50
Kaarten bestellen:
https://www.eventbrite.com/e/tickets-oeral-kozakkenkoor-met-ensemble-uzory-68251481017?ref=elink