Voyages en Chansons met Tess Merlot 28 augustus

ZA 28 AUG 19:00   -   ZA 28 AUG 2021 21:00

Zaterdag 28 augustus 2021 in de Cultuurkopel Heiloo op het Landgoed Willibrordus
Aanvang 19:00 en 21:00 uur

In Voyages en Chansons nemen zangeres Tess en haar band het publiek muzikaal mee van Nederland naar Frankrijk, via de minst voor de hand liggende, maar oh zo interessante omwegen. Langs de havens van Amsterdam en Rotterdam, in sneltreinvaart via het Brussel van de jaren 1910 door naar Duitsland en Italië, raken zelfs even in Australië verzeild om uiteindelijk tóch in Parijs te arriveren.

Een anderhalf uur durende Franstalige roadtrip met originele én eigen chansons langs bekende en onbekende wegen, dorpen en steden. Je loopt onderweg Edith Piaf, Jacques Brel en Charles Aznavour tegen het lijf, maar ook Maurice Chevalier, Leo Ferré en Barbara. Hopeloos verdwalen in de verhalen achter het Franse chanson ligt op de loer, maar geen zorgen: uiteindelijk gaat een reis immers niet om de eindbestemming, maar om de weg er naartoe.

Tess van der Zwet
De eerste keer dat Tess van der Zwet Jacques Brel hoorde sloeg de bliksem in. Inmiddels zijn Tess en haar band honderden shows verder, hebben ze een liefdevol ontvangen EP uitgebracht en stond Tess in Paradiso om hun 2019 zomerhit ‘Mon Paris’ te zingen. Ze doen dat met een onweerstaanbaar joie de vivre en de ballen om de ongecastreerde versie van chansons te laten horen: het mag ingetogen en mooi zijn, maar het mag ook lelijk zijn, grotesk. En keer op keer blijken de oerkrachten van het chanson een magnetisme te bezitten van heb ik jou daar: meezingen, tranen in de ogen en gelukzalige koppen over de volle breedte. Tess Merlot op het podium is een emotionele rollercoaster die altijd eindigt in een uitbundig feestje, met alle maskers af.
Zie ook: https://www.youtube.com/watch?v=4Kp093CQSJc

De band:
Tess van der Zwet – zang
Leon Sibum – gitaar
Tim Kerssies – accordeon/melodica
Boris Egberts – contrabas
Michel Buijsse – percussie/drums

Datum:

Zaterdag 28 augustus 2021
Aanvang 19:00 en 21:00 uur

Toegang:
€ 15,-