Willibrordus Draait Anders Door

ZA 15 SEP   -   ZO 16 SEP 2018

Vitamine G – Groen, Gezond en Geluk
Voeding voor de geest, balsem voor de ziel, Vitamine G, zuurstof voor iedereen. Dat is wat Willibrordus Draait Anders Door wil zijn. De bijzondere locatie waar ruimte is voor bijzondere ontmoetingen, waar generaties zich verbinden en waar oordelen over de ‘ander’ worden beïnvloed. Einstein zei het al:
”Het is makkelijker om atomen te verbrijzelen dan vooroordelen”.

Willibrordus Draait Anders Door is compassie, geraakt willen worden en delen met anderen. Willibrordus Draait Anders Door laat kleurige rollende keukens komen, vraagt aandacht voor overvloed, schaarste, verspilling, smaak, kweken, goed eten, verwerken, duurzaamheid, verrijking, bereiden , ‘lekker’ drinken, verarmen, werken en leven in het groen en het unieke van Kennemerland. Willibrordus Draait Anders Door is niet van gisteren, Willibrordus Draait Anders Door is voor de toekomst en helpt de groene apotheker van Noord-Holland. Vitamine G staat voor Groen Gezond en Geluk. Je wilt niet groen zijn, wel gezond en gelukkig.

Willibrordus Draait Anders Door wil vermaak en plezier bieden, je op het andere been zetten, je verwonderen. Als het ego sterft ontwaakt de ziel. Geen zweverig gedoe, wel lezingen en workshops, die gaan over groen, gezond en geluk.

De organisatie van Willibrordus Draait Anders Door wordt verzorgd door stichting Willibrordus Draait Door, opgericht in 2016. De eerste twee edities zijn ontstaan door een samenwerkingsverband tussen de Cultuurkoepel en stichting De Buitenkans. Beiden zijn gevestigd op Landgoed Willibrordus, de locatie van het evenement.

Door de achtergrond van de locatie en de organisatoren wordt tijdens Willibrordus Draait Anders Door beoogd een knipoog te geven naar de psychiatrie. Je vindt dit binnen de programmering terug in de verhalen, ontmoetingen, theater, films en documentaires. Verder vormen regionaal en landelijk bekende artiesten op het gebied van theater, pop, jazz en klassieke muziek, de basis voor Willibrordus Draait Door.

Meer weten of contact zoeken: info@de-buitenkans.org