Mooie fietsroutes bij Theehuis Zalkerveer

In de omgeving van Bijzonder Leuke Plek Theehuis Zalkerveer liggen twee mooie fietsroutes, te weten:

1. Fietsen door de Polder Mastenbroek

Aan de rand van Zwolle ligt de middeleeuwse Polder Mastenbroek, een van de oudste droogmakerijen van Nederland. Stap op je fiets en ontdek de charme van dit bijzondere en stille landschap.

De route start bij Camping & Camperplaats Jachthaven de Molenwaard, een schitterend logeeradres in de sfeervolle jachthaven van Hasselt. Vanuit hier volg je de loop van het Zwarte Water naar de twee mooie plaatsjes Zwartsluis en Genemuiden. In de Polder Mastenbroek zie je langgerekte percelen grasland die door smalle sloten gescheiden worden. De terpen in het landschap zijn opgeworpen door boeren die geen vertrouwen hadden in de destijds nieuwe techniek van de droogmakerij. De route neemt je mee langs de IJsselkade In het pittoreske Kampen. Je passeert D’Olde Zwarver, een korenmolen uit 1842. Verderop kom je langs De Valk, een korenmolen uit 1860. Even later kun je een tussenstop maken op het gezellige terras van Restaurant De Oase. Je steekt de IJssel weer over om nog een stuk door de Polder Mastenbroek te rijden. Wat is het hier heerlijk stil!
Meer info zie: https://www.route.nl/fietsroute/348444/fietsen-door-de-polder-mastenbroek

2. Een rondje langs de IJssel

Langs de IJssel kun je lekker uitwaaien. Geniet van de vergezichten vanaf de dijk. En bewonder de karakteristieke cultuurhistorie in het oude stadsdeel van Kampen.

Kampen is een mooie oude Hanzestad aan de IJssel. Je komt door het deel van de stad dat beschermd stadsgezicht geniet. En niet zonder reden. Je ziet hier de schitterende Cellebroederspoort die oorspronkelijk uit 1465 dateert. Aan de Burgwal zie je enkele monumentale panden. De Broederkerk is een hallenkerk uit de veertiende eeuw. Verderop ligt de Botermarkt, een middeleeuws handelsplein. Aan de overkant van de IJssel rij je door Wilsum. Je kunt hier de Sint-Lambertuskerk uit 1050 bewonderen, het is een van de oudste kerken in Gelderland. Bij Theehuis Zalkerveer geniet je van een koffie met huisgemaakte appeltaart, voordat je met een pontje de IJssel oversteekt. In Zalk kom je langs De Valk, een korenmolen uit 1860. Ook maak je hier een verfrissende pitstop op het gezellige terras van Restaurant De Oase.

Meer info zie: https://www.route.nl/fietsroute/114844/een-rondje-fietsen-langs-de-ijssel