De lekkerste pannenkoeken maak je van meel van de molen!

Pannenkoeken bakken, maar eerst meel bij de molen halen!

Vlak om de hoek bij Molen ’t Roode Hert in Alkmaar vind je een van de leukste speeltuinen van Alkmaar; Speeltuinvereniging Ons Kinder Belang. Na een bezoekje aan deze speeltuin is het een echte aanrader om naar Korenmolen ’t Roode Hert te gaan. Daar kun je meel halen voor je pannenkoeken. Dit proeft toch een stuk beter dan meel uit de supermarkt. En wie weet mag je nog even in de molen kijken. Dat worden de lekkerste pannenkoeken ooit!

Recept: Pannenkoeken met een vleugje vanille recept

250 g meel van de molen
2 eieren
500 ml melk
zakje vanillesuiker
boter voor het bakken

Bereiden

Doe de bloem, de vanillesuiker en een snufje zout in een zeef boven een grote kom en tik tegen de zeef tot alle bloem erdoor gevallen is.

Tik elk ei even op de rand van de kom, hou met 2 handen vast en breek dan open boven de kom. Stukjes eierschaal kun je er het makkelijkst uitvissen met een groot stuk eierschaal.

Giet de melk erbij. Klop het met de mixer goed glad tot alle klontjes eruit zijn. Het pannenkoekenbeslag moet vloeibaar zijn. Doe eventueel een extra scheutje melk of water erbij. Extra luchtig beslag krijg je in de blender of met de staafmixer.

Neem een koekenpan met een anti-aanbaklaag en laat die goed heet worden op het vuur. Laat een klontje (room)boter erin smelten.

Giet met een soepopscheplepel wat beslag in het midden van de pan en draai de pan dan snel rond tot de hele bodem bedekt is met beslag. Bak op niet al te hoog vuur tot de bovenkant van de pannenkoek droog is en de onderkant lichtbruin. Draai de pannenkoek om met een spatel en bak de andere kant. Bak zo verder tot al het beslag op is.

Zie ook de video:

Pannenkoeken met meel van de molen

Tip voor het weekendBreng tijdens de Nationale Molendagen ook een bezoek aan de molens van Bijzonder Leuke Plekken. Bekijk de video voor meer informatie en een heerlijk pannenkoekenrecept met meel van de molen.

Geplaatst door Bijzonderleukeplekken.nl op Donderdag 9 mei 2019