Kwekerij de Buitenkans

Beste allemaal,

In verband met de richtlijnen omtrent het Coronavirus, zijn ook wij genoodzaakt om de Kwekerij tot nadere orders dicht te houden.
U kunt ons wel bellen op het nummer 072-5352225 of mailen naar b.kuiper@ggz-nhn.nl voor vragen.

Wij verzorgen onze planten natuurlijk nog wel,
iedere dag is er 1 persoon aan het werk om er voor te zorgen dat we straks nog wel mooie planten hebben voor de verkoop!

Kwekerij de Buitenkans is onderdeel van GGZ-NHN en heeft grote ambities. Vele zakelijke- en particuliere klanten hebben reeds hun weg naar Landgoed Willibrordus weten te vinden. In onze kwekerij van 1600 m2 worden diverse planten op ambachtelijke wijze gekweekt vanuit zaad, stek en het scheuren van planten.

Wat verkoopt en biedt Kwekerij de Buitenkans?
Perkplanten, vaste planten, heesters, kruiden, plantenbakken, seizoenstukken en openhaardhout vormen het basisassortiment van de kwekerij. Tuinmeubelen, houten speelgoed, vogelhuisjes en plantenbakken, die in het naastgelegen activiteitencentra worden gemaakt, zijn hier te koop.

Wij zijn dan ook zeer trots dat wij deelnemers met een psychiatrische achtergrond het agrarische vak mogen leren. Onze deelnemers krijgen van zeer ervaren vakmensen uit de agrarische industrie instructie en ondersteuning. Hun ervaringen zijn een eerste stap om weer toe te groeien naar een regulier arbeidsproces.

Achtergrondinformatie
Het Landgoed Willibrordus is al meer dan vijfentachtig jaar een bruisende plek, ‘gesticht’ aan de rand van het dorp, maar tegenwoordig opgenomen in het culturele en recreatieve hart van Heiloo. Psychiatrische instelling St. Willibrordus Heiloo is in 1929 gesticht door de broeders van Onze-Lieve-Vrouwe van Lourdes. De gebouwen op het Landgoed hebben in de loop van de tijd een nieuwe functie gekregen. Door de herbestemming zijn veel interessante activiteiten gestart. Dit zorgt voor dynamiek en maakt van Landgoed Willibrordus een bijzondere pleisterplaats.

Of het nu de musea, wandelroutes, kaasmakerij, theeschenkerij, kwekerij, begraafplaats Oase van Rust, concerten in de Cultuurkoepel, lezingen, toneelvoorstellingen of vele festiviteiten betreft, voor iedereen is er wat te doen.

Video over de Bijzonder Leuke Plekken op het Landgoed Willibrordus:

Kijk voor de openingstijden, activiteiten en meer informatie op de website van deze plek.

Gerelateerde artikelen

Type locatie
Kwekerij

Adres
De Bullaan 2, Heiloo

Telefoonnummer
072 – 535 22 25

Website
http://kwekerij-heiloo.nl/

Zorgorganisatie
GGZ Noord-Holland Noord