Onopgemerkte Schatten Conceptstore

Conceptstore
Onopgemerkte Schatten ligt in het centrum van Enkhuizen. De naam ‘Onopgemerkte Schatten’ zegt het eigenlijk al, veel unieke producten vinden bij ons hun weg en hebben allen hun eigen verhaal.
Onopgemerkte Schatten is onderdeel van leerwerkbedrijf De Baanbreker. Kunstenaars met een handicap en/ of een psychische kwetsbaarheid hebben via De Baanbreker een vaste werkplaats in het kunstatelier in Hoorn en kunnen hun kunstwerken exposeren bij Onopgemerkte Schatten.

Wisselend aanbod
Elke 3 maanden is er een nieuwe tentoonstelling bij Onopgemerkte Schatten, waar samen met kunstenaars en ontwerpers uit het reguliere kunstcircuit wordt geëxposeerd. Niet alleen de kunst verandert om de 12 weken, maar de hele winkel wordt compleet opnieuw ingericht. Het interieur en de producten worden afgestemd op de kunst en sfeervol ingericht bij het nieuwe thema. Naast een wisselend kunst en design aanbod vind u bij ons unieke producten die gemaakt worden op de diverse dagbesteding locaties van De Baanbreker. Zoals: meubels uit eigen houtwerkplaats en keramiek uit ons keramiekatelier. Ook verkopen wij prachtige handgemaakte knuffels van ons huislabel De Juffies. Dit alles wordt gecombineerd met bijzondere vintage en retro items voor het interieur.

Dagbesteding
Onopgemerkte Schatten is niet alleen een inspirerende winkel, maar heeft ook een inloopfunctie en biedt werkplekken aan als dagbesteding. Creatievelingen kunnen hier hun hart ophalen met het decoreren van servies, schilderen van cadeaupapier en tasjes, klanten helpen, kassa draaien, cadeautjes inpakken ect. In de winkel wordt gewerkt door de deelnemers van de dagbesteding en vrijwilligers die altijd bereid zijn u te woord te staan, u informatie te geven en te helpen waar nodig.

Beeldentuin
Onopgemerkte Schatten heeft een fraaie binnentuin achter de winkel waar ook kunst geëxposeerd wordt. Tussen het groen, de kunstwerken en de mozaïeken kunt u in het zomerseizoen een heerlijk kopje koffie of thee drinken, met zelfgebakken lekkers gemaakt door de bakgroep van De Baanbreker.

Houtatelier
De tuin verbind de concept store met de andere onderdelen van de Baanbreker zoals het houtatelier waar gewerkt wordt aan het restylen en restaureren van oude meubels. Er wordt gewerkt vanuit een goed stuk vakmanschap, geen half werk maar eerlijk en ambachtelijk uitgevoerd. Tweede hands meubels worden in het houtatelier gerestaureerd en/of van een compleet nieuw uiterlijk voorzien. Verschillende stijlen en trends worden per seizoen afgewisseld. Zo vind u bij ons unieke interieurartikelen die nergens anders te koop zijn, voor zeer vriendelijke prijzen. Ook worden er eigen producten ontworpen en gemaakt. De producten die gemaakt worden op het houtatelier zijn helemaal trendy en passen goed in het hedendaagse interieur. De artikelen worden verkocht in de winkels van de Baanbreker.

Kringloopwinkel
Via de binnentuin kunt u ook een kijkje nemen in de gezellige kringloopwinkel van de Baanbreker. Kringloopwinkel ‘t Zoldertje is een van de leer/werkplekken van participatiecentrum de Baanbreker. De winkel biedt zowel de deelnemers als klanten een inspirerende omgeving. De benaming kringloopwinkel is eigenlijk te beperkt, naast het segment tweedehands artikelen vinden hier ook de meubels uit ons houtatelier en eigentijdse vintage artikelen hun plekje. Van brocante tot modern en van klassiek tot vintage. Dat geeft ’t Zoldertje een leuke en moderne sfeer die uniek is in de omgeving van Noord-Holland. We besteden veel aandacht aan de inrichting van de winkel. Er zijn allerlei sfeerhoekjes gecreëerd om inspiratie op te doen. Regelmatig veranderen wij het interieur en de styling van de winkel. Het loont dan ook de moeite waard om regelmatig even een kijkje te komen nemen. Liefhebbers van brocante, vintage, retro kunnen hier naar hartenlust shoppen. Er is altijd wel iets nieuws, bijzonders, of gezelligs te beleven in ’t Zoldertje.

Bekijk ook de video:

Onopgemerkte Schatten
Venedie 6
1601 HB Enkhuizen
T: 0228-324574
E: onopgemerkte.schatten@baanbrekerenkhuizen.nl
W: www.onopgemerkteschatten.nl
Openingstijden: di- za: 10.00-17.00

Kijk voor de openingstijden, activiteiten en meer informatie op de website van deze plek.

Gerelateerde artikelen

Type locatie
Cadeauwinkel
Galerie / atelier

Adres
Venedie 6
1601 HB Enkhuizen

Telefoonnummer
0228-324574

Website
http://baanbrekerenkhuizen.nl/onze-projecten/concept-store/