Verhalenkamer Willibrordus

Bezoekers van de Verhalenkamer worden langs de vele verhalen over het heden en verleden van de psychiatrie gevoerd. Er is specifiek aandacht voor de rijke geschiedenis van deze bijzondere locatie.

Waar de psychiatrie vroeger in isolement werkte maakt ze tegenwoordig deel uit van de maatschappij en heeft betrekking op alle mensen. Aan dit besef draagt de Verhalenkamer op verrassende, creatieve en educatieve wijze bij, door (ex)cliënten Herstelverhalen te laten vertellen. De Verhalen- kamer levert zodoende een positieve bijdrage aan de destigmatisering van mensen met een psychiatrische kwetsbaarheid. Daaraan draagt ook de permanente tentoonstelling ‘Waanzin in de Wereldliteratuur’ bij met romans en verhalen verweven met psychiatrie.

Achtergrondinformatie

Het Landgoed Willibrordus is al meer dan vijfentachtig jaar een bruisende plek, ‘gesticht’ aan de rand van het dorp, maar tegenwoordig opgenomen in het culturele en recreatieve hart van Heiloo. Psychiatrische instelling St. Willibrordus Heiloo is in 1929 gesticht door de broeders van Onze-Lieve-Vrouwe van Lourdes. De gebouwen op het Landgoed hebben in de loop van de tijd een nieuwe functie gekregen. Door de herbestemming zijn veel interessante activiteiten gestart. Dit zorgt voor dynamiek en maakt van Landgoed Willibrordus een bijzondere pleisterplaats.

Of het nu de musea, wandelroutes, kaasmakerij, theeschenkerij, kwekerij, begraafplaats Oase van Rust, concerten in de Cultuurkoepel, lezingen, toneelvoorstellingen of vele festiviteiten betreft, voor iedereen is er wat te doen. 

 

Video over de Bijzonder Leuke Plekken op het Landgoed Willibrordus:

Kijk voor de openingstijden, activiteiten en meer informatie op de website van deze plek.

Type locatie
Museum

Adres
De Olvendijk 2
Heiloo, Netherlands

Telefoonnummer
06 22 795 336

Website
https://verhalenkamerwillibrordus.nl/

Zorgorganisatie
GGZ Noord-Holland Noord