VVV Informatiepunt Landgoed Willibrordus

In de Verhalenkamer is het VVV Informatiepunt met een uitgebreid assortiment toeristische informatie gevestigd. Medewerkers informeren bezoekers over bijzonderheden op het Landgoed, in Heiloo en omgeving. Er zijn kaarten voor voorstellingen in de Cultuurkoepel te koop, VVV-bonnen, duinkaarten, wandel- en fietskaarten. Vanuit de Verhalenkamer starten zowel wandelexpedities als fietsroutes. Het Landgoed is opgenomen als wandelknooppunt.

Achtergrondinformatie
Het Landgoed Willibrordus is al meer dan vijfentachtig jaar een bruisende plek, ‘gesticht’ aan de rand van het dorp, maar tegenwoordig opgenomen in het culturele en recreatieve hart van Heiloo. Psychiatrische instelling St. Willibrordus Heiloo is in 1929 gesticht door de broeders van Onze-Lieve-Vrouwe van Lourdes. De gebouwen op het Landgoed hebben in de loop van de tijd een nieuwe functie gekregen. Door de herbestemming zijn veel interessante activiteiten gestart. Dit zorgt voor dynamiek en maakt van Landgoed Willibrordus een bijzondere pleisterplaats.

Of het nu de musea, wandelroutes, kaasmakerij, theeschenkerij, kwekerij, begraafplaats Oase van Rust, concerten in de Cultuurkoepel, lezingen, toneelvoorstellingen of vele festiviteiten betreft, voor iedereen is er wat te doen.

 
Video over de Bijzonder Leuke Plekken op het Landgoed Willibrordus:

Kaasmakerij op Landgoed Willibrordus
Achter de duinen op het Landgoed Willibrordus in Heiloo is een kaasmakerij waar van de rijke biodynamische melk van de Blaarkopkoe romige kazen, yoghurt en hangop wordt gemaakt. Een kleinschalige kaasmakerij waar alles met de hand, veel tijd en aandacht wordt gedaan. Een zuivelatelier waar wij de wondere wereld van melk ontdekken.

Inmiddels heeft ons assortiment zich behoorlijk uitgebreid. Omdat het geweldig is te ontdekken wat melk te bieden heeft is dit nog maar het begin. Al onze kazen worden op bestelling gemaakt; wij hebben een beperkte voorraad en soms bepaalde kazen niet. Alleen zo is het mogelijk de diversiteit en kwaliteit van ons aanbod te waarborgen. Door de culinaire achtergrond van de makers zijn een aantal van de kazen bijzonder geschikt om in gerechten verwerkt te worden.

Zorg en aandacht voor kaas, mens en omgeving, dat is waar het bij Kaasmakerij Landgoed Willibrordus om gaat. Het is belangrijk dat iedereen in de maatschappij kan bijdragen in het arbeidsproces. Bij de kaasmakerij wordt gekeken naar de mogelijkheden en gewerkt aan ontwikkeling.

Kaasmakerij Landgoed Willibrordus biedt ruimte en rust om te onderzoeken wat melk, werk en omgeving te bieden hebben. Kaasmakerij Landgoed Willibrordus is een samenwerkingsverband tussen Bergerkaas, GGZ NHN en Vandenburgkaas.

Bestel de romige heerlijkheden van biologische dynamische melk uit de Schermer in onze webwinkel of kom bij ons langs in de winkel of bij de VVV op het terrein in Heiloo.
Wij hebben diverse feestelijke kaaspakketten voor U samengesteld in verschillende prijsklassen.

Video over de kaasmakerij:

Kijk voor de openingstijden, activiteiten en meer informatie op de website van deze plek.

Gerelateerde artikelen