Legpuzzels bij
De Koperen Koning

Handgemaakte legpuzzels met diverse thema’s zijn nu te koop bij De Koperen Koning.

Het begon als een soloproject. Ard, bewoner van Midgard, zocht naar passend werk. We ontdekten dat zijn fijne motoriek goed ontwikkeld is en hij goed geconcentreerd aan een duidelijk taakje kan werken. Ard is gek op felle kleuren en dan vooral op groen en hij vindt het fijn om met zijn handen te werken.

Zo is het idee ontstaan om iets moois te maken van hout: een houten legpuzzel. Het is een heel proces, van een ontwerp maken, tekenen op hout, samen hout zagen en de stukjes goed schuren tot de stukjes schilderen. Een aantal jaar werkte Ard, samen met zijn begeleider, aan de puzzels tot er nieuwe collega’s kwamen.

Sinds januari 2018 werken we samen met een andere groep bewoners en medewerkers van Midgard en zijn onze werkplaatsen samengevoegd. Met deze nieuwe collega’s is de puzzelproductie omhoog gegaan. Zij wilden graag werken aan een mooi product en nu heeft iedereen zijn taak in het werkproces.

Annick leert bijvoorbeeld figuurzagen en dat is ontzettend knap: precies op het lijntje, niet in je vinger zagen en oppassen dat het zaagje niet breekt! We bedenken de ontwerpen samen. Mathijs is bijvoorbeeld gek op lekker eten en wilde heel graag een puzzel van een taartje maken. En zo maakten we een ontwerp van een taartje samen. Jasper heeft verstand van schepen en maakt een puzzel van een schip. Hij maakt het liefst puzzels met ontwerpen die hij zelf leuk vindt. Elke kleurrijke puzzel is uniek en heeft deze een eigen verhaal.

Als de puzzels klaar zijn krijgen ze nog een glanslaagje en dan zijn ze klaar om naar onze winkel, de Koperen Koning, te gaan. Daar vinden ze hun weg naar kinderen die de puzzels net zo leuk en kleurrijk vinden als onze bewoners en medewerkers. We zijn er dan ook erg trots op dat we samen zulke mooie dingen kunnen maken!

Namens de bewoners en medewerkers van de Buitenwerkplaats, Midgard
Jantine Kooij (Werkplaatsleider)